Glutenfria blåbärs- och citronfrallor

När jag bakar med färdiga glutenfria mixer så använder jag alltid Sempers produkter. Detta är inget samarbete med Semper, men jag vill ändå skriva att jag tycker deras glutenfria produkter är så bra. De är enkla att använda och du får ett bra resultat med din bakning.
Här har jag använt Semper glutenfri Grov Mix, som passar perfekt till lite matigare alternativ. Jag hade svårt för att bestämma mig om detta bakverk klassas som bröd eller bullar eller scones eller frallor. Tillslut blev det “frallor”, men ni får gärna kalla dem vad ni vill. Oavsett så är dessa glutenfria blåbärs- och citron…. busenkla att göra och är supergoda med lite smör på. Gärna precis efter att de är nygräddade.

För 10 st behöver du:
100 g (knappt 2 dl) frysta blåbär
Zest från 1 liten citron
0,5 dl råsocker
2 tsk bakpulver
200 g grekisk yoghurt
0,5 dl solrosolja
250 g (4 dl = ½ paket) Semper glutenfri grov mix

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 250°C.
2 – Rör ihop blåbär, citronzest och råsocker. Blåbären kan vara fortsatt frysta.
3 – Häll i resterande ingredienser och blanda tills allt går ihop. Degen kommer nu att vara härligt lila i färgen. Dela degen i 10 bitar och rulla dem till frallor.
4 – Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna och ät dem med lite smör. Mums!

3 kommentarer på “Glutenfria blåbärs- och citronfrallor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *