Nattjästa kardemumma- och vallmofrallor

Visst var det längesen jag bjöd på ett recept på nattjäst bröd!? Här kommer ett smakrikt och gott nattjäst bröd (eller frallor) med smaker av kardemumma och vallmo. Degen behöver inte knådas utan den ska bara röras ihop och vara kladdig både på kvällen och morgonen. Jag valde att baka ut mina frallor i muffinsformar för att de skulle kunna hålla formen bättre, men här kan du göra precis som du vill.

Till 16 st behöver du: 

Deg:
7 g jäst
5 dl kallt vatten
600 g (10 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
2 msk strösocker
2 msk vita vallmofrön

Pensling:
1 ägg

Gör så här:
1 – Kväll/Deg: Lös upp jästen i det kalla vattnet i en bunke. Häll i resterande ingredienser och rör ihop en lös och kladdig deg med en träslev. Knåda ej. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa i rumstemperatur över natten, cirka 8-9 timmar.
2 – Morgon: Sätt ugnen på 225°C.
3 – Stjälp ut den lösa degen på ett väl mjölat bakbord. Strö ut mjöl över degen och platta till den. Ta fram en degskrapa (eller liknande) och dela degen i 16 stycken lika stora delar. Lägg frallorna i muffinsformar och sedan på en ugnsplåt.
4 – Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

3 kommentarer på “Nattjästa kardemumma- och vallmofrallor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *