Sega snittar med hasselnötter

Att baka småkakor med sötad kondenserad mjölk är en smart grej! Speciellt om du gillar sådär sega kakor som är hårda på utsidan och mjuka inuti. Konsistensen blir väldigt bra med sötad kondenserad mjölk som bas i smeten. Dessa kakor formade jag till två längder innan gräddningen och skar dem sedan likt snittar. Du kan också göra dem som runda kakor, en och en.

Du behöver:
50 g rivet smör
100 g hasselnötskräm
200 g sötad kondenserad mjölk
1 dl strösocker
2 msk kakao
1,5 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
Hackade hasselnötter

Gör så här:
1 – Sätt ugnen på 175°C. Ta fram en ugnsplåt och klä den med bakplåtspapper.
2 – Rör först ihop smör, hasselnötskräm och sötad kondenserad mjölk till en slät kräm. Tillsätt sedan strösocker, kakao, bikarbonat och vetemjöl och fortsätt röra.
3 – Dela upp smeten i två (eller fyra om du vill ha mindre) lika stora delar och forma dem till plåtslånga längder. Platta till dem något och strö över hackade hasselnötter.
4 – Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Skär direkt snitt i längderna när du tagit ut plåten från ugnen. Låt sedan svalna innan du delar på dem.