Klä en långpanna/ugnsform, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Tips: skrynkla först ihop det för att sedan kunna forma det lättare.
Mixa mandel, riv mandelmassa och vispa sedan ihop alla ingredienser till botten. Bre ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter på 175 grader. Ta ut och låt svalna helt.
Under tiden gör du smörkrämen. Tips: hyvla smöret med en osthyvel så blir det rumstempererat på ett kick.
Vispa det rumsvarma smöret med elvisp i några minuter till ett fluffigt fluff.
Tillsätt äggulor, florsocker, päronessens, vatten och grön livsmedelsfärg.
Vispa ihop allt med elvisp till en len smörkräm.
Bre ut krämen över den kalla biskvibottnen. Ställ i kylskåp i ca 1 timme.
Dags att smälta chokladen till dekoren. Hacka i mindre bitar och smält sedan över vattenbad.
Tillsätt grön livsmedelsfärg efter önskad nyans och blanda runt.
Bre ut den smälta chokladen över smörkrämen. Som extra dekor ville jag ringla över mörk choklad. Smält och häll i en liten spritspåse, utan tyll, och klipp ett litet hål i påsen.
När dekoren är klar ställer du in hela formen i kylen igen för att stelna. Dela sedan i rutor, valfri och önskad storlek. Jag fick ut 20 st från min form. Tips: dela i bitar innan chokladen hinner stelna helt så går den inte sönder.