Vispa ihop ägg och strösocker för hand (eller med elvisp) fluffigt. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda tills allt går in i smeten. Tillsätt slutligen mjölk och blanda.
Bre ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Grädda den mitt i ugnen på 250°C i ca 5 minuter.
Låt svalna. Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det papper som har varit i ugnen. Om det trilskar kan du behöva pensla med kallt vatten ovanpå pappret, så lossnar det.
Rita upp en mall över den eller de siffror som du vill göra. Du får anpassa storleken på siffrorna så att de får plats. Tänk på att det ska vara två av varje siffra. Alternativt kan du grädda ytterligare en plåt för att kunna göra större siffror. Tips: Jag använde ett glas som mall för att få till de inre ringarna och sedan använde jag samma glas för att stansa ut. Då slipper du att kanterna blir fnasiga.
Förbered spritspåsarna. Se recepten på dessa under receptet för Siffertårta med choklad, hallon och blåbär.
Spritsa första lagret av tårtbotten. Jag har valt att spritsa runda toppar över hela och sedan stjärnor med en annan spritspåse. Tänk bara på att det ska vara en jämn höjd på fyllningen så att nästa anslag ligger stabilt ovanpå.
Lägg på nästa anslag (tårtbotten).
Dekorera toppen med resten av fyllningen från spritspåsarna. Siffertårtor kännetecknas ofta av en överdådig dekor med mycket spritsat, mycket bär och/eller godis eller t o m småkakor som dekor. Bara fantasin sätter gränserna här!
Så här ser slutresultatet ut. Men, dekoren kan man göra precis som man vill. Det är bara att plocka fram kreativiteten!